Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pepes-tjuvar åtalas för 21 brott

När de två männen i 35-årsåldern greps i Sandviken i slutet av december satte polisen stopp för en halvårslång brottsturné som innefattar inbrottet på Pepes och mycket annat.

Annons

Redan när inbrottet skedde på Pepes i början av december misstänktes att det en grå Saab som stulits från en bilhandlare på Ren några timmar tidigare hade använts och att det kunde vara personer utifrån som hade begått stölden. Men det var först tre veckor senare när två män i 35-årsåldern greps för stölder i Sandviken som bitarna började falla på plats för polisen. Vid gripandet hittades både den stulna Saaben och fyra plagg från Pepes.

På fredagen åtalade kammaråklagare Ann-Charlotte Bålman de två männen, som är hemmahörande i norra Stockholm, för sammanlagt 21 brott som begåtts mellan den 2 juli och 21 december 2011. Brotten har skett i Hälsingland, Gästrikland, Uppland och i Västmanland.

Bland bevisningen för inbrottet på Pepes finns vittnesuppgifter och teknisk bevisning som visar att en röd kofot som hittades i bilen användes vid inbrottet. I bilen fanns även anteckningar som visar att männen hade intresse av att handla med kläder.

Männen har varit häktade sedan dagens innan julafton och kommer att ställas inför tingsrätten i Gävle inom två veckor.

Mer läsning

Annons