Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påverkad man omhändertogs – berättade om sin knarkodling i polisbilen

/
  • I mannens bostad hittade poliserna ett odlingstält och totalt 15 cannabisplantor.

Polisen omhändertog en påverkad man utanför trappuppgången till hans bostad. I polisbilen på väg till stationen berättade mannen att han odlade knark.
Nu åtalas han för narkotikabrott i tre fall.

Annons

I maj förra året omhändertog polisen en man i 50-årsåldern enligt lagen om berusade personer utanför hans bostad. I bilen på väg till polisstationen ska mannen ha sagt att han är en flummig person som gillar att röka cannabis. Han berättade även att han odlade cannabis hemma.

Läs också: Tre åtalas för rånet mot Kims jourlivs på Granberg i Bollnäs

Senare samma dag gjorde polisen husrannsakan i mannens bostad. Där hittades ett odlingstält och totalt 15 cannabisplantor.

Mannen åtalas nu för ringa narkotikabrott i tre fall. De första två handlar om odlingen och att mannen var påverkad när han omhändertogs. Det tredje fallet handlar om att mannen blev påkommen med att snatta chilinötter på Ica Kvantum i september. När han visiterades hittades två kapslar med narkotikaklassad medicin i mannens ficka.

Kammaråklagare Krister Frykman föreslår att målet kan avgöras utan rättegång och att mannen ska dömas till 100 dagsböter à 50 kronor, totalt 5 000 kronor.

Läs också: Bollnäsman misshandlade flickvän i ett halvår – släpptes sedan på fri fot

Mer läsning

Annons