Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkens premiär hotas

/
  • Anders Callmyr har via sitt bolag hyrt folkparken sedan 1993. Man undrar ju varför de här kraven inte aktualiserats tidigare, säger han.

Sommarens premiär i Långnäsparken är hotad. Anledningen är nya krav från räddningstjänsten som innebär att stora dansbanan måste flamskyddas.

- Kommunen vill som fastighetsägare inte göra det. Ansvaret skjuts över på mig, säger Anders Callmyr, vars bolag är hyresgäst i parken.

Annons

Det var vid en tillsyn i förra veckan som ställföreträdande räddningschef Kent Bengtsson i kommunalförbundet för södra Hälsingland riktade anmärkningar mot delar av brandskyddet.

Det är åtminstone den uppgift som Anders Callmyr lämnar. Kent Bengtsson själv är ledig några dagar och tillsynsprotokollet är ännu inte upprättat.

- Kent Bengtsson hade synpunkter både på låsanordningar vid utrymningsvägar och på att lokalerna inte genomgått någon flamskyddsbehandling, säger Anders Callmyr.

Callmyr Arrangemang AB – som hyr parken av kommunen – har tidigare inte informerats om bristerna. Men nu vet man vilka förutsättningar som gäller.

Att åtgärda brandskyddet skulle för stora dansbanans del kosta cirka 150 000 kronor plus moms. Och ska alla byggnader i parken ges ett motsvarande flamskydd hamnar notan runt en halv miljon. Tillkommer gör även nya lås.

- Problemet nu är att kommunens fastighetsgrupp hävdar att det är vårt bolag som måste betala. Det ser jag som orimligt, säger Anders Callmyr.

Sedan ett halvår har han på egen hand gjort vissa förändringar vid stora dansbanan med fastighetsägarens godkännande. Det handlar bland annat om en ny bardisk och andra inredningsdetaljer för att fräscha upp interiören. Men det rör sig i huvudsak om mobil inredning, som kan flyttas om ett hyresförhållande upphör.

- Det finns ingen logik i att vi ska stå för permanenta insatser i övrigt, hävdar Anders Callmyr.

Kommunens fastighetsförvaltare vid Långnäs, Kjell Johansson, var på torsdagen sjuk och kunde inte nås. Tekniske chefen Anders Aune hade semester och var inte heller anträffbar.

Mer läsning

Annons