Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paralympics i Kilafors

/
  • Caroline Linell Hägg var en av högskolestudenterna som anordnade dagen. Här ses hon med Peter Wikström som spelar pingis med synnedsättning.

Glada miner och massor av aktiviteter bjöds elever vid Kilafors skola på under måndagen. Tre studenter från högskolan i Gävle kom på besök och höll en paralympisk dag för eleverna i årskurs 1-5.

Annons

- Det handlar om att barnen ska få förståelse för människor med funktionsnedsättning, säger Elin Lund Jonsson var en av de som höll i aktiviteterna. Att barnen ska förstå att man inte är konstig bara för att man sitter i rullstol.

För arrangemanget stod, förutom Elin, också Caroline Linell Hägg och Jonathan Waltersson. Att planera och genomföra dagen ingår i kursen Anpassad fysisk aktivitet som de tre högskolestudenterna läser på distans via Högskolan i Gävle.

Dagen hölls inom och utanför Haneborgs sporthall i Kilafors. Bland aktiviteterna fanns bland annat rullstolsbasket, pingis för synskadade, boccia med rännor och en filmvisning med sommar- och vinter Paralympics.

- Vi valde att göra det här för att skapa medvetenhet hur det är att idrotta med en nedsättning, säger Caroline Linell Hägg. För att de ska se att alla är lika. Att visa människors lika värde.

Mer läsning

Annons