Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Packad sommar i Bollnäs

/
  • Eric Saade kommer till Bollnäs och Grillnatta den 25 juli.
  • Carin Wallin (till vänster) och Gunilla Byström är nöjda och glada med årets turistbroschyr. Den ska delas ut till alla hushåll i Bollnäs kommun 8-9 maj.

Den 25 juli blir det "all time high" på evenemangsfronten i centrala Bollnäs. Då ska landets orienterarelit tävla mitt i stan och samtidigt arrangeras den 25:e upplagan av Grillnatta – med Eric Saade, Mr Popular, som given dragare.
- Vi räknar med upp emot 20 000 människor i stan den kvällen, säger Gunilla Byström, informations- och turistchef i Bollnäs kommun.

Annons

Det var väl inte direkt för att berätta om O-ringen och Grillnatta som Gunilla Byström och Carin Wallin på Bollnäs turistbyrå hade kallat till pressträff, utan mer för att presentera årets turistbroschyr.

Men träffar man turistfolk går Eric Saade inte att komma undan, även om vi tidigare berättat att han kommer till Grillnatta.

Det gjorde vi i vintras, men då var Saade inte riktigt den Saade han är i dag. Då hade han ännu inte vunnit Melodifestivalen med låten Popular, kvalificerat sig för den stora finalen i tyska Düsseldorf den 14 maj och blivit Sveriges kelgris nummer ett.

Årets turistbroschyr är på 75 sidor, den har tryckts upp i 45 000 exemplar och delas i helgen ut till alla hushåll i Bollnäs kommun.

Som vanligt är juli den stora evenemangsmånaden och i år är den så stor att Gunilla Byström helst vill ha två julimånader.

- Jag byter gärna bort januari mot en till juli, säger hon.

Fyra artistkvällar på trädgårdsscenen i Freluga, Orup på Långnäs, Peter Carlsson & Blå Grodorna i Orbaden, Hälsingehambo och Sägensafari i Kilafors är några av evenemangen i juli. Förutom Grillnatta och O-ringen.

Mer läsning

Annons