Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oppositionen emot hallförslaget

Oppositionspolitikerna Olov Nilsson Sträng (BP) och Ingvar Persson (M) är upprörda efter kommunledningens besked i bandyhallsfrågan.

- Arrogant och maktfullkomligt, anser de.

Annons

Det är inte bara själva beskedet – att majoritetspartierna har enats om en bandyhall på Sävstaås och inte på SJ-området – som upprör. Det handlar också om att oppositionsrådet Ingvar Persson och Bollnäspartiets gruppledare Olov Nilsson Sträng fick nyheten via media.

- Majoritetens presskonferens hölls dagen innan frågan skulle behandlas politiskt för första gången. Så vad skulle vi hit och göra nu? säger Ingvar Persson i samband med torsdagens sammanträde i kommunstyrelsens arbetsutskott. Det hade varit bättre att stanna hemma och tröska i stället.

Oppositionsrådet anser att majoriteten agerar maktfullkomligt:

- De har ju ändå en bräcklig majoritet med sina 24 mandat (av 45) i fullmäktige.

Olov Nilsson Sträng, som var socialdemokratiskt kommunalråd när kommunen köpte in norra delen av SJ:s gamla verkstadsområde 2009, är lika upprörd:

- Det är en käftsmäll mot oss och nonchalans mot föreningarna som berörs av beslutet, säger han. Nu är fyra års arbete från Bollnäs Bandy och arenabolaget – som har arbetat efter den viljeinriktning som kommunen tog för snart tre år sen – bortkastat. Och det är jättetråkigt att de missar möjligheterna till extern finansiering och stadsutveckling.

De båda oppositionspolitikerna anser att SJ-alternativet för en bandyarena – där beslutet skjuts upp i tolv månader, medan arenabolaget får möjlighet att bevisa sina upplägg för området – är det bästa för kommunen.

Nu kommer de två att bjuda in till ett allmänt möte om hallfrågan den 1 oktober.

- Vi hoppas majoriteten ställer upp på det.

Mer läsning

Annons