Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Operastjärnor möts igen

En gång var de förlovade. Nu möts de igen, efter 21 år, operastjärnorna Britt Bern - bosatt i Arbrå sedan några år - och Erland Hagegård.
De ska inte förlova sig igen, "bara" ge en nyårskonsert tillsammans - i Bollnäs missionskyrka lördagen den 5 januari.

Annons

Senast det gamla kärleksparet träffades och sjöng tillsammans var i Järvsö kyrka för 21 år sedan. Och 21 är ju oslagbart. Kanske var det därför Erland Hagegård ringde upp sin ex-flamma.

- Så roligt att han ringde, säger Britt. Och oväntat. Vi bestämde oss för att sjunga tillsammans igen.

Under några år levde Britt Bern tillsammans med Steve Thoreson, från början en operaelev till Britt, och matchade under fjolåret fram honom i tävlingen Talang i TV4. Steve Thoreson gick från klarhet till klarhet och blev storkändis både i lilla Arbrå och stora TV-Sverige.

Men i finalen sprack det. Steve Thoreson blev bara tvåa och försvann snabbt, både från Arbrå och de svenska scenerna. I dag har han och Britt brutit sin relation, Steve är tillbaka i USA och kämpar med sin enorma övervikt.

- Tyvärr går det inte så bra, säger Britt. Han får sjukhusvård men lyckas inte gå ner i vikt.

- Jag kan bara ge stöttning på avstånd och hoppas att det vänder. För den mannen är värd en riktig succé, ett riktigt genomslag. Han har en fullkomligt fantastisk röst - Pavarotti är ingenting i jämförelse. Men för närvarande stoppar övervikten Steves karriär.

Mer läsning

Annons