Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omfattande utredning av dopingbrott

Häktningstiden för de tre personer som misstänks för grovt dopningsbrott i Gävle och Hälsingland har förlängts. Enligt det första häktningsbeslutet skulle åtal ha väckts senast 14 juni, men åklagare har nu fått förlängd tid på sig till 28 juni.

Annons

- Och jag är tveksam om vi ens hinner bli klara med utredningen tills dess, säger kammaråklagare Peter Helsing. Vi har fortfarande många kvar att höra i ärendet och dessutom måste vi vänta in svar på analyser av olika preparat vi hittat.

De misstänkta är en 37-årig man från Bollnäs, en 63-årig kvinna från Ovanåkers kommun och en 36-årig man från Gävle. Efter en tids spaning slog polisen till mot dem i slutet av maj och vid ett antal husrannsakningar påträffades betydande mängder tabletter och vad åklagaren kallar ”annat material” som är förknippat med dopning.

Kammaråklagare Peter Helsing kan inte berätta något om utredningen men konstaterar att mycket tyder på att det här handlar om en omfattande verksamhet där de inblandade tjänat en hel del pengar på hanteringen.

- Det är mycket som tyder på det, säger han.

Redan inledningsvis gjorde de misstänkta vissa medgivanden, men åklagaren vill inte heller nu gå in på vad dessa medgivanden handlar om. Däremot konstaterar han att utredningen hittills har gått bra och att den gör framsteg.

Mer läsning

Annons