Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olycksoffret inte från orten

Dem 28-årige man som i lördags förlorade en arm vid en sprängningsolycka var inte hemmahörande i Bollnäs. Det kunde polisen konstatera på måndagen, även om de inte ville gå in mer exakt på var mannen är bosatt.

Annons

Olyckan inträffade vid en fest i Röste på lördagskvällen. Enligt vittnesuppgifter befann sig 40-50 personer på festen och det ska ha varit en ren olyckshändelse.

På måndagen hade polisens utredning precis börjat och de kunde inte säga mycket mer än att det var en fyrverkeripjäs som exploderat alldeles efter att 28-åringen antänt den. Ärendet rubriceras i utredningens inledningsskede som brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, samt framkallande av fara för annan.

Inga andra personer skadades, men 28-åringen förlorade ena armen vid olyckan. Läget var från början mycket kritiskt för mannen, som först omhändertogs av ambulanspersonal och sedan fördes till Bollnäs sjukhus. Där arbetade sedan personal från akuten, intensivvårdsavdelningen och narkosavdelningen i två och en halv timme med att stabilisera mannens tillstånd.

Först därefter flögs han med helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala där man på lördagsnatten betecknade mannens tillstånd som stabilt. På måndagen hade sjukhuset ingen ytterligare information att lämna ut om mannens tillstånd.

Mer läsning

Annons