Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olof och Anna världskändisar över en natt

/
  • Olof Joners och Anna Olssons gravidbild utsågs till den mest bisarra familjen någonsin.
  • Björn Wiksten, som är ordförande i Söderhamns kameraklubb, tog bilden som utsågs till världens värsta familjebild av en brittisk tidning.

Olof Joners och Anna Olsson från Arbrå har blivit världskändisar över en natt.

Deras gravidbild utsågs till världens värsta familjebild av en brittisk tidning. Sedan har nyhetssajter runt om i världen publicerat bilden och skrivit om Arbråparet.

– Det här känns knäppt. Det har ringt människor från Amerika, Brasilien, England, Sverige och Norge, berättar Anna Olsson.

Annons

Bilden på Olof och Anna hamnade på sajten ”Awkward family photos” som betyder "Pinsamma familjebilder". Sajten har publicerat annorlunda familjebilder under flera år, men det var när den brittiska tidningen Daily Mail publicerade bilden som spridningen tog fart på allvar.

På torsdagskvällen hade bilden delats över 40 000 gånger på Facebook.

– Jag vet inte hur bilden hamnade på sajten. Vår bild lades ut på en sajt med modellbilder och på min facebooksida. Troligtvis är den tagen från min facebooksida, säger Anna.

Vad tycker ni om bilden?

– Vi ville ha en originell gravidbild och för oss betyder bilden lycka och förväntan. Men jag har förstått att den kan tolkas på annat sätt, säger Anna.

– Folk tror kanske att det är en tatuering på magen, men det är bara vanlig vattenfärg.

Bilden på Olof och Anna togs av prästen Björn Wiksten som är ordförande i Söderhamns kameraklubb.

– Det här trodde jag inte skulle hända, men man är kanske lite blåögd och naiv, berättar Björn Wiksten.

– Jag känner mig trygg när jag fotograferar människor och brukar ofta tävla med sådana bilder.

Han trodde inte i sin vildaste fantasi att gravidbilden skulle hånas och spridas på det här sättet.

– Jag har länge funderat på att ta gravidbilder och när Anna blev gravid föll det sig naturligt eftersom jag har tagit bilder av henne tidigare. Jag vet inte vem som har lagt upp bilden på den där sajten, berättar Björn.

Det var kompisen Per-Håkan Laurin som gjorde målningen på Annas mage.

– Per-Håkan är också med i kameraklubben och han har gjort flera kroppsmålningar tidigare. Den här gången hade han ett fotografi av sin egen son med sig till fotograferingen. Han målade av det med vattenfärg på Annas mage och om jag inte minns fel tror jag tror att det blev en serie med nio bilder.

Nu har en av bilderna alltså blivit utsedd till den mest bisarra familjebilden någonsin och spridit sig över hela världen.

– Det är roligt att göra något annorlunda men jag hade kanske hoppats att någon av mina andra bilder fått samma uppmärksamhet, säger Björn Wiksten.

Mer läsning

Annons