Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olika versioner efter knarkresa

Två av de åtalade skyller på varandra.

Annons

En natt i början av januari stoppade polisen en bil på riksväg 83, söder om Kilafors. I bilen fanns fyra unga Bollnäsmän och en påse med drygt åtta hekto cannabisharts.

Alla fyra åtalades för narkotikabrott och på måndagen ställdes de inför Hudiksvalls tingsrätt. Enligt åklagaren har en av männen överlämnat 23 000 kronor till knarksäljaren i Stockholm och tagit emot narkotika. Knarket kördes hem till Hälsingland och var åtminstone delvis tänkt att säljas vidare, enligt åklagaren.

Under rättegången ville ingen kännas vid narkotikan. Den äldste, en 24-åring, erkände att han ordnade affären, men sa att det var för en av de andras räkning, en 21-åring.

21-åringen sa i sin tur att han visserligen överlämnat pengar från skulder till 24-åringen och att han visste vad resan gick ut på. Däremot uppgav han att han inte visste hur stort parti det handlade om.

– Jag har inte rört påsen eller någonting, sa 21-åringen inför rätten.

De andra två, den 22-årige chauffören och en annan 21-åring som hävdade att han bara följde med som sällskap, nekade till att ha känt till resans syfte.

Hudiksvalls tingsrätt beslutade att 24-åringen ska vara fortsatt inlåst i häkte i väntan på domen som meddelas nästa vecka.

Mer läsning

Annons