Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Officiellt i dag – de blir konferencierer för Bollnäs Skramlar

/

Två helt vanliga människor. Anna Alverhag och Dan "Parne" Glavén blir konferencierer för Bollnäs Skramlar.
– Det känns mest genuint med två personer från bygden, säger Anna Alverhag

Annons

Klockan 17.45, lördag, sänder vi live från Bollnäs skramlar: Klicka här för att komma till sändningen!

Du kan även följa vad som händer på scenen, genom Torkel Bohjort som liverapporterar från publikplats.

Nä, det blev inte Agnetha Sjödin och Bengt Magnusson. Det blev två eldsjälar som drivit initiativet med Bollnäs Skramlar. I dag offentliggörs galans konferencierer – Anna Alverhag och Dan "Parne" Glavén.

Läs också: Bollnäs ställer upp i flyktingkrisen – vi sänder live

– Vi har ju varit med och dragit i gång det här, därför känns det genuint att det blev vi som leder den här kvällen, säger Anna Alverhag.

Hon får medhåll av Parne.

– Det fanns några stora namn med när vi spekulerade kring potentiella konferencierer, men det här är ett evenemang som är lokalt och familjärt, det här är någonting som Bollnäs gör tillsammans och då bör fokus ligga på det och inte på programledarskapet.

Rent juridiskt är det Bollnäs kommun som står som arrangör. Men Anna och Parne är två av sju drivande i projektet med Bollnäs Skramlar.

Läs även: Flyktingkatastrofen: Så kan du hjälpa

– Bollnäs står för lokalen och swish-kontot, så att det blir ordning och reda. Jag och Anna kan ju inte ha pengarna i en kakburk, men det här initiativet har tagits av lokala eldsjälar, säger Parne.

Veckan som varit har ägnats åt ideellt arbete med aktioner och insamlingar. Det är först nu som duon börjat spåna på ett manus. Och det är inte det enklaste att förena nöje med ett allvar.

– Det svåraste blir att hålla en jämn balans, det får ju inte bli en dyster stämning även om orsaken till arrangemanget bottnar i någonting tungt. Vi vill sprida hopp, säger Anna Alverhag.

Läs mer: Kajsa är en clown utan gränser – hon lockar flyktingbarn till skratt

Kvällens upplägg är fortfarande hemligt. Det kommer bjudas på en hel del överraskningar. Men Anna och Parne hintar om att det ska visas några kortare filmer i form av videohälsningar – många kända profiler vill uppmana till välgörenhet.

– Det fina är att folk engagerar sig och gör saker tillsammans, sedan om någon har bakat bullar eller skänkt flera tusen, det spelar ingen roll. Det här handlar om den gemensamma viljan. Att jag och Anna har varit med och dragit i gång evenemanget är egentligen skitsamma, säger Parne.

Mer läsning