Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oenighet om trafiken under cruising

/
  • Kent Hedberg är inte nöjd med att trafikreglerna i Bollnäs ändras under cruisingen.

Ordförande i teknik- och fritidsnämnden, Kent Hedberg (SVP), är inte förtjust över att trafiken i Bollnäs omdirigeras under lördagens cruising.

- Och det sämsta med det här är att jag fick reda på det här genom att läsa tidningen, säger Kent Hedberg.

Annons

I samband med cruisingen styrs trafiken om för att förhindra olyckor och utöver det ska även stadshusparkeringen, parkeringen vid Scandic och parkeringen vid Kulturens Hus stängas av helt.

- Jag tycker inte att vi ska förstöra en folkfest genom att krångla till allt, säger Kent Hedberg. Jag ställer mig frågan var alla besökare ska parkera i stället och var bilarna som deltar i cruisingen ska stanna till, eller ska de tvingas att köra runt hela kvällen?

Kommunens trafikingenjör Lars Hammar har tillsammans med polisen utformat planen för lördagen. Hammar har delegationen att ändra lokala trafikföreskrifter tillfälligt, men Kent Hedberg menar att så här stora ingrepp borde ha diskuterats på en högre nivå.

- Jag har fått massor av påringningar, berättar Kent Hedberg. Det är både raggare och åskådare, men även många politiker som tycker att det här är fel. Det måste finnas andra sätt att hantera avarterna utan att stänga av halva staden, menar Kent Hedberg.

Han påtalar även sin egen delegationsrätt, som ordförande för teknik- och fritidsnämnden, att gå in och ändra besluten. Något han var mycket nära att göra under fredagen.

- Men efter att ha överlagt med kommunalrådet Marie Centervall (S) har vi valt att låta föreskrifterna vara för den här gången. Vi får utvärdera resultatet efteråt.

Mer läsning

Annons