Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt uppdrag för Öhrström

/

Kjell Öhrström, som i dag är ekonomi- och utvecklingschef i Bollnäs kommun, föreslås som ny kommunchef – efter Leopold Stoltz, som lämnar sin anställning med avtalspension vid årsskiftet.

Annons

56-årige Kjell Öhrström var en av 33 sökande till tjänsten som kommunchef. Och han är en av de tre som nu har intervjuats av ledande politiker från majoriteten och oppositionen, fackliga organisationer och övriga förvaltningschefer.

Det formella beslutet om tillsättningen kommer att fattas av kommunstyrelsen den 1 november, men kommunalrådet Marie Centerwall (S) informerade om förslaget vid arbetsutskottets möte på torsdagen.

Kjell Öhrström anställdes som ekonomichef i Bollnäs sommaren 2007. I slutet av förra året var han på väg tillbaka till sin tidigare arbetsplats vid landstinget i Stockholm, där han hade tackat ja till ett erbjudande om en tjänst som planeringschef. När han erbjöds vidgade arbetsuppgifter inom administration och organisation i Bollnäs, ändrade han sig och stannade kvar.

Tidigare kommunchefen Leopold Stolz har varit arbetsbefriad sedan den 1 oktober – och Kjell Öhrström, som tidigare var biträdande kommunchef, har upprätthållit tjänsten sedan dess.

Mer läsning

Annons