Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt projekt om GHB/GBL

Kommunstyrelsen har nu beslutat om en fortsättning på utredningen om problemen med drogerna GHB och GBL i Bollnäs. Projektet ska pågå i minst ett år.

Annons

Efter ett halvårs studier av problematiken kring missbruk och överdoser av GHB/GBL, presenterade utredaren Kaj Gustavsson vid Region Gävleborg en rapport i slutet av september.

I rapporten riktades kritik mot samarbetet mellan polisen, kommunen och sjukvården – och nu har Kaj Gustavsson gjort ett förslag på ett utvecklingsprojekt, som ska pågå i minst ett år. Syftet är bland annat att förbättra och samarbetet mellan myndigheterna och dessutom att förbättra kommunens drogförebyggande arbete.

- Problemen kvarstår och vi måste jobba vidare, sa Jan Lahenkorva (S) i samband med att kommunstyrelsen på torsdagen beslutade om en fortsättning på samarbetet med Kaj Gustavsson.

Olov Nilsson Sträng (BP) ville veta hur arbetet med en kommunal drogsamordnare går – och fick besked från tillförordnade kommunchefen Kjell Öhrström att det jobbas hårt med frågan i den pågående organisationsutredningen, som ska redovisas i januari. Och kommunalrådet Marie Centerwall (S) hoppades att övriga myndigheter nu ska ställa upp mangrant i det fortsatta projektet.

Mer läsning

Annons