Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt möte om Kina-kontakter

Nu bjuder oppositionspartierna i Bollnäs in alla politiker och kommuninvånare till ett informationsmöte om kommunens kontakter med Kina. Det hålls i stadshuset på torsdagskvällen den 18 augusti.

Annons

Det har skrivits mycket på nyhets- och insändarsidor i sommar om kommunens kontakter med Kina och de samarbetsavtal som tecknades av dåvarande kommunalrådet Olle Nilsson Sträng under förra mandatperioden. Och i förra veckan hölls en information om kontakter och avtal för en handfull ledande politiker i den nuvarande kommunledningen.

- Det var inte första gången som majoriteten (S, FP, V, SVP och MP) har interna informationer, som vi i oppositionen tycker att alla borde ta del av, säger oppositionsrådet Ingvar Persson (M).

Han har nu annonserat i gratistidningen Bollnäs-Nytt om ett nytt möte i morgon, torsdag. Där ska kommunchefen Leopold Stoltz, näringslivschefen Peter Eriksson och kulturchefen Gun Hedlund ge samma information, som lämnades i förra veckan, till övriga intresserade politiker och kommuninvånare.

- Fakturan ska delas upp mellan oppositionspartierna (BP, M, C och KD) säger Ingvar Persson. På grund av ett missförstånd vid bokningen, kom Bollnäs kommuns logga med i annonsen – men det här är inget som kommunen ordnar.

Mer läsning

Annons