Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt byggjobb för Byggtec

Byggtec Gävleborg AB blir huvudentreprenör får ombyggnaden på Heden i Bollnäs, där Hedens omvårdnadscenter ska utöka sin verksamhet med 18 nya vårdplatser.
Bygget ska vara klart den 9 januari och kommer att ge minst 25 nya vårdjobb.

Annons

Kommunen är fastighetsägare på det tidigare sjukhusområdet, där Hedens omvårdnadscenter AB startade sin verksamhet 1997. I dag ingår företaget i vårdkoncernen Carema och har 38 boendeplatser och 40 heltidsanställda.

Omvårdnadscentrets nuvarande byggnad i fyra plan på Heden räcker inte till för en ytterligare utökning – och därför ska två våningsplan i huset intill byggas om till 18 små enrumslägenheter. Och Bollnäs kommun har skrivit kontrakt med Byggtec Gävleborg AB som totalentreprenör för bygget.

Kontraktssumman är på 14,9 miljoner kronor, drygt två miljoner lägre än konkurrerande anbud. Kommunen har också tecknat ett åttaårigt hyresavtal för de nya lokalerna med vårdkoncernen.

- Det är jättekul att vi lyckades få det här, säger Bollnäsbon Jan Karlsson som är arbetschef och delägare i Byggtec. Han räknar med att totalt ett tiotal personer kommer att arbeta med bygget på Heden. Byggstarten planeras under augusti – så snart upphandlingen av underentreprenörer är klar – och bygget ska vara klart den 9 januari.

I samband med utbyggnaden planerar Hedens omvårdnadscenter för nyanställning av minst 25 personer.

Mer läsning

Annons