Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt alternativ till bandyhall

/
  • En träningshall på grusplanen till höger – i anslutning till den befintliga bandybanan till vänster, som då blir kvar – är ett alternativ till en större bandyarena på Sävstaås.

På torsdag ska högsta kommunledningen diskutera de olika alternativen till bandyhall i Bollnäs. Och nu finns ytterligare ett alternativ – med en mindre träningshall, intill den befintliga bandybanan på Sävstaås.

Annons

När kommunstyrelsens arbetsutskott träffas på torsdag, finns flera frågor med anknytning till bandy på dagordningen. Det handlar dels om utvecklingen av SJ-området i centrum – där Bollnäs Arena AB vill bygga en bandyhall – och dels om idrottsplatsen Sävstaås, med en bandyhall i kommunal regi som ett alternativ.

När det gäller Sävstaås, redovisades ytterligare ett alternativ för teknik- och fritidsnämnden på måndagen. Det handlar om ett mindre alternativ till den större hall – enligt bandyförbundets krav för elitseriespel – som presenterades i fjol och beräknades kosta minst 98 miljoner kronor.

- Det här handlar om en mindre och enklare träningshall på grusplanen mot stallbacken, som i dag används för fotboll och släggkastning, säger fritidschefen Hansa Näsman.

På uppdrag av kommunfullmäktige har han och anläggningschefen på Sävstaås, Janne Fredin, tagit fram en åtgärdsplan för utveckling av idrottsanläggningen på Sävstaås – med eller utan bandyhall.

- Det är vi och personalen som har tittat på vilka möjligheter och alternativ som finns, säger Hansa Näsman.

Att bygga en träningshall som komplement till den befintliga, konstfrusna utomhusbanan – kan vara ett möjligt alternativ, menar han. Då kan hallen användas för träning under försäsongen och inga matcher behöver ställas in på grund av kyla eller snöfall.

I nästa vecka åker Hansa Näsman och Janne Fredin till Småland för att titta närmare på de enklare bandyhallarna i Nässjö och Vetlanda, tillsammans med representanter för Svenska bandyförbundet. Bland annat vill de få klarlagt vad som gäller om elitseriematcher flyttas till en träningshall.

Mer läsning

Annons