Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyemission i vår för Flästa Källa

/
  • Styrelseordföranden Olle Eriksson och ledamoten Torbjörn Rosén tror på en framtid för mineralvatten från Flästa – i kartongförpackning

Flästa Källa AB bildades i januari 2008 med 337 lokala aktieägare.
Drygt fyra år senare går styrelsen nu ut med en nyemission, för att få in 10–20 miljoner kronor till den planerade tappnings– och förpackningsanläggningen för naturligt mineralvatten i Flästa utanför Arbrå.

Annons

Vägen hit har varit längre och långsammare än styrelsen räknade med från början.

- Men nu ska vi slutrapportera första steget i projektet på årsstämman den 28 juni, säger ordföranden Olle Eriksson. Det som återstår till dess är den sista kraftansträngningen – att hitta finansiärer för bygget.

Flera Informationsträffar kommer att hållas inom de närmaste veckorna – och under april/maj blir det möjligt att teckna sig för nya aktier i bolaget. Minst 10 och helst 20 nya miljoner behövs för att kunna bygga den planerade anläggningen i närheten av kommunens vattentäkt i Flästa.

- Tolv av de nuvarande ägarna har tolv satsat minst 100 000 kronor vardera – och övriga mindre summor. Nu tror vi att vi behöver ett antal tunga investerare för att klara målsättningen med minst tio miljoner i nyemissionen. Och flera sådana har faktiskt redan visat intresse spontant, säger Olle Eriksson.

Hur många nya delägare det blir under nyemissionen, återstår att se.

- Man ska inte räkna med att skära guld med täljkniv under första året, säger Olle Eriksson. Det här är en långsiktig satsning för seriösa investerare.

Mer läsning

Annons