Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye landshövdingen på besök i Bollnäs

/
  • Den nye landshövdingen fick pepparkakor av Marie Centerwall och Olov Nilsson Sträng.

Landshövding Per Bill och stabschef Mats Hindström besökte under tisdagen Bollnäs kommun. De träffade då delar av kommunledningen och fick en inblick i kommunens dagsaktuella frågor.

Annons

Det har gått lite drygt en månad sedan den tidigare riksdagsledamoten (M) Per Bill tog över rollen som landshövding efter Barbro Holmberg. Och som statens representant i Gävleborg håller han nu som bäst på med att bekanta sig med regionens olika kommuner.

Läs också: Nye landshövdingen Per Bill gör sig hemmastadd i Gävle slott

Han har en hel del att sätta sig in i även om han inte är helt obekant med Gävleborg och kanske framför allt Hälsingland. Per Bills pappa kommer från Hudiksvall och hans farfar bodde i Bergsjö.

Under sina tidiga år vistades Per Bill dessutom en hel del i Bollnäs. Detta eftersom han var aktiv simmare och han besökte ofta simhallen i Bollnäs.

På tisdagen var det dags för ett besök i Bollnäs där han fick träffa delar av kommunledningen och diskutera ett antal utmaningar som kommunen står inför. Under mötet stod bland annat infrastrukturen på agendan, liksom behovet av utbildningsplatser inom både gymnasie- och högskolan.

Läs också: Nyckeln till jobb är utbildning

Värdeskapande områden, exempelvis kulturella och idrottsliga satsningar, togs upp och Per Bill var även intresserad av att få veta mer om lokala matproducenter och närodlade produkter. Kommunalrådet Marie Centerwall och oppositionsrådet Olov Nilsson Sträng passade därför på att överlämna pepparkakor från Arbrå Ångbageri till den nyblivne landshövdingen Per Bill och stabschef Mats Hindström.

Läs också: Full fart på pepparkakstillverkningen

Mer läsning

Annons