Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya versioner i dopningshärva

/

En man erkände att han har köpt dopningsmedel av Bollnäsbon. Andra ändrade vad de sagt i tidigare polisförhör.

Annons

På onsdagen fortsatte rättegången mot de två män som misstänks ha färdigställt stora mängder dopningspreparat och sålt vidare. Det var efter tips som polisen började spana på den 37-årige Bollnäsbon och den 36-årige Gävlebon och avlyssna deras telefoner i våras.

I början av maj betalade en Upplandsman kontant för 400 tabletter och två ampuller dopningsmedel.

– Jag köpte det av honom, sa han om Bollnäsmannen inför Gävle tingsrätt.

Två andra som enligt polisförhör hade erkänt att de köpt dopningspreparat av Bollnäsmannen, nekade till det nu under rättegången. En av dem sa att polisen hade skrivit felaktigheter, den andra uppgav att han bara hade sagt det polisen ville höra för att han ville komma hem till sin familj fort.

Flera personer är åtalade för att ha köpt eller haft dopningsmedel i härvan, där Bollnäsbon och Gävlebon anklagas för att vara huvudpersoner.

När de greps i maj fanns 12 000 dopningstabletter i bilen. Duon har åtalats för flera grova dopningsbrott och misstänks ha köpt kinesiska ingredienser och maskiner, berett dopningsmedel och sålt vidare.

En ampullmaskin hittades i det gym i Gävle som Bollnäsbon drev. En annan maskin hittades i Ovanåkers kommun, i ett garage som disponeras av en anhörig till Bollnäsbon.

På fredag ska Bollnäsbon förhöras i rätten.

Mer läsning

Annons