Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya signaturmelodin utsedd

/

Vid tisdagskvällens konsert på Kulturhuset i Bollnäs uppmärksammades Alla hjärtans dag samtidigt som det utsågs vilken melodi som blir kulturskolans framtida signaturmelodi. Det segrande bidraget är skrivet av Bollnäsmusikern Lena Jonsson och den danske musikern Nikolaj Busk.

Annons

- Det är en bra låt som går att använda till flera olika ändamål och i olika arrangemang, konstaterar kulturskolechefen Anders Rosengren.

Jakten på en signaturmelodi inleddes efter ett medborgarförslag från journalisten Gertrud Haglund i Bollnäs. Hon hade tänkt sig en intern tävling för lärare och elever vid kulturskolan, men kommunstyrelsens utskott för kultur- och internationella frågor, som behandlat förslaget och tycker idén är bra, breddade underlaget och utlyste en tävling där vem som helst kunde lämna bidrag.

Totalt lämnades det in 19 bidrag som en jury fick sätta tänderna i och välja ut det bästa.

- Det var jättekul att vi fick så bra uppslutning, säger Anders Rosengren.

De flesta bidrag kom från trakten, men det fanns även med bidrag från Stockholm och andra orter. Ingen i juryn visste på förhand vem som skrivit de olika bidragen, men rätt snart hade de skalat ner antalet bidrag till ett mindre antal som stack ut mer än de andra.

Och till slut hade man enats om att välja ett stycke som kallas för "Kul till tur" och är skriven av Lena Jonsson och Nikolaj Busk. Den senare är en dansk musiker men musikprofilen Lena Jonsson är född och uppvuxen i Bollnäs, så även om hon nu spelar på såväl nationell som internationell nivå får det nog ändå betraktas som ett lokalt bidrag.

- Det som till slut fällde avgörandet var att de musikskoleelever som satt med i juryn tyckte att den här melodin var den som bäst symboliserade den glädje de känner inför att få komma till kulturskolan och att få spela, säger Anders Rosengren.

Mer läsning

Annons