Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hyresgäster har flyttat in

/

Bollnäs Energi, Elektra och Helsinge Elhandel – där har ni de nya hyresgästerna i den fastighet på Våggatan i Bollnäs där Oves Radio tidigare höll till.

Annons

De nya verksamheterna är i gång, men den officiella invigningen dröjer till den 14 januari.

I mitten av maj 2010 gick Oves Radio i konkurs. Sedan dess har lokalerna stått tomma.

Det gör de inte längre.

Efter en ombyggnad för cirka 2,1 miljoner av fastighetsägaren Bollnäs kommun har nu de tre nya hyresgästerna flyttat in.

Helsinge Elhandel är ett, sedan årsskiftet, helt nytt bolag. Majoritetsägare, 70 procent, är Edsbyns Elverk medan resterande 30 procent ägs av Bollnäs Energi. Företaget säljer el till företag och privatpersoner.

Elektra sysslar med elinstallationer, som till exempel larm och kameraövervakning, och finns, förutom i Bollnäs, i Edsbyn, Hudiksvall och Gävle. I Edsbyn har Elektra även en butik, som bland annat säljer vitvaror.

Bollnäs Energi sköter fjärrvärmeverksamheten i kommunen. Det bolaget är numera, efter förvärv av samtliga aktier, även moderbolag till bredbandsleverantören Helsingenet Bollnäs.

En fusion mellan bolagen är på gång och när den är genomförd försvinner varumärket Helsingenet Bollnäs. Då tar Bollnäs Energi över bredbandsverksamheten i Bollnäs kommun.

Helsingenet Ovanåker berörs inte av fusionen i Bollnäs.

Mer läsning

Annons