Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utmaning för Vallstabo

/
  • Anders Ingvarsson, före detta Vallstabo, har fått jobbet som chefredaktör på Dagbladet i Sundsvall.

Anders Ingvarsson, före detta Vallstabo med ett förflutet inom Hälsingetidningar, har fått ett nytt jobb. Han kommer inom kort att tillträda tjänsten som chefredaktör för tidningen Dagbladet i Sundsvall.

Annons

- Det känns rätt bra, säger han när vi ringer upp för att gratulera.

Det har gått tre år sedan Anders Ingvarsson lämnade tjänsten som nyhetschef på Ljusdalsposten för att börja som chefredaktör på Norrländska Socialdemokraten (NSD) i Luleå. En lång resa – inte bara geografiskt!

- Det har varit en jättestor resa att gå från rollen som nyhetschef till chefredaktör, säger han. Tidigare gjorde man saker själv, nu ska man skapa förutsättningar för andra. Men jag gillar att se hur saker utvecklas och trivs med den här rollen.

Nu har han fått en förfrågan – och tackat ja – till tjänsten som chefredaktör på Dagbladet i Sundsvall, med ett uttalat uppdrag att genomföra stora besparingar och förändringar i tidningens organisation.

- Jag har haft tre helt fantastiska år på NSD så det var ett svårt beslut, säger han. Men jag går i gång på den här typen av utmaningar och dessutom ligger Sundsvall lite bättre till med tanke på att vi fortfarande har kvar huset i Vallsta som fritidsboende.

Anders Ingvarsson började som 18-åring på tidningen Ljusnan i Bollnäs, arbetade därefter på bland annat Sundsvalls Tidning och Länstidningen i Södertälje innan han 1999 blev anställd på HT: s lokalredaktion i Ljusdal. 2000 började han på Söderhamns-Kuriren som reporter men också som vikarierande nattchef och nyhetschef innan han i januari 2006 blev nyhetschef på Ljusdals-Posten.

Nu har han hunnit bli 37 år och så snart det är klart med en efterträdare på NSD tar han över rodret på Dagbladet.

- Från Sundsvall kan man faktiskt åka till Bollnäs bara över en kväll för att titta när giffarna spelar hemmamatcher, säger den bandyintresserade chefredaktören som är orange och blå ända in i själen.

Mer läsning

Annons