Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny styrelse ska nominera ny partiledare

Under måndagskvällen höll Bollnäspartiet årsmöte. Ordförande Markus Wengelin beskriver det som ett lugnt möte utan några konstigheter.

Annons

Det har varit en turbulent vår för Bollnäspartiet. Först uteslöts partiledaren Olov Nilsson Sträng , som ändå valde att sitta kvar som oppositionsråd. Sedan hoppade Jonny Bodin av partiet, men stannade kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde. Dessutom har Maud Östlund lämnat sina politiska uppdrag på grund av hälsoskäl.

Men enligt partiets ordförande Markus Wengelin märktes inget av det under måndagens årsmöte på Scandic hotell.

– Det kom ingen synpunkt eller fråga alls om uteslutningen. Det känns som att det där är helt utagerat nu. Mötet var bra och lugnt utan några konstigheter, säger han.

Vid årsmötet blev Markus Wengelin omvald som ordförande. Fyra nya ledamöter valdes in i partiets styrelse: Irene Frank, Tomas Brånedal, Sofia Nordell och K-G Backan.

Frågan om vem som ska bli "partiledare", i praktiken partiets gruppledare i kommunfullmäktige, är ännu oklart. Tills vidare delar Markus Wengelin och Benny Engberg på uppdraget, precis som de gjort sedan uteslutningen av Olov Nilsson Sträng.

– Den nya styrelsen har fått årsmötets uppgift att starta en nomineringsprocess för att ta fram en ny gruppledare. Vi räknar med att den är vald innan utgången av 2015, säger Markus Wengelin.

Kommer du själv att ställa upp i den processen?

– Nej, det kommer jag inte. Jag har inte den tiden som det ser ut nu.

Mer läsning

Annons