Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny socialchef i Bollnäs

/

Förvaltningsekonomen Tommy Stokka blir ny socialchef i Bollnäs från årsskiftet. Han efterträder Lennart Nyman, som flyttar till Fagersta och blir chef vid Fagersta närsjukhus och Köpings vårdcentral.

Annons

40-årige Tommy Stokka kommer från Stavanger i Norge och är socionom i grunden. Sedan 2001 är han bosatt i Bollnäs kommun och anställdes från början som områdeschef i äldreomsorgen vid Karlslund i Bollnäs och Ängslunda i Arbrå.

Under senare år har han varit controller och numera förvaltningsekonom vid socialförvaltningen – där han nu blir högste chef.

- Det är ett stort intresse hos mig att leda människor och jag tror att jag kan göra ett bra jobb, säger Tommy Stokka. Och jag kommer att ha en stark och kreativ ledningsgrupp kring mig, så det här ska bli jätteroligt!

Som chef för drygt 20 personer i "staben" på förvaltningen väntar också stora utmaningar, när behoven är större än de ekonomiska resurserna:

- Det handlar bland annat om försörjningsstödet (socialbidrag) som har en tendens att bli en sorts pension, problemen för ungdomar och nyanlända att få arbete och egen försörjning – och drogproblemen.

Mer läsning

Annons