Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rektor efter fyra månader

/
  • Växsjö byskolas nye rektor Tobias Svensson kommer även fortsättningsvis vara den som håller i idrottslektionerna med eleverna.Bilden togs när skolan hade öppet hus i höstas.

Tobias Svensson och hans sambo valde livskvalité och flyttade från Stockholm till Hälsingland. Efter bara fyra månader som lärare på Växsjö byskola har han nu avancerat till rektor.

Annons

Tobias Svensson var precis som de andra tre lärarna på byskolan i Växsjö nya på skolan när den startade i augusti.

- Jag kommer inte härifrån, senast bodde jag i Stockholm. Men min sambo är från Järvsö, så när vi blev lite större i familjen valde vi livskvalité och att flytta ut på landet, berättar han.

Han började jobba som idrottslärare och fritidspedagog på Växsjö byskola.

Men nu blir det lite mindre tid med eleverna för Tobias Svensson. Sedan den 1 december är det nämligen han som är rektor för Växsjö byskola. Men även fortsättningsvis kommer han att leda idrottslektionerna.

När skolan startade för fyra månader sedan var Anders Stenquist rektor. Han kom då från en rektorstjänst på Höghammarskolan som tagits bort i samband med neddragningar. Han beviljades avtalspension från 2012, något som han tidigare i år sa att han ville kombinera med tjänsten som rektor i Växsjö på 40 procent.

Men Anders Stenquist har alltså valt att sluta som rektor.

På skolan finns i dag 24 elever. Förutom Tobias jobbar tre lärare och en person som fixar maten på skolan.

Han säger sig vara övertygad om att antalet elever på skolan kommer att öka.

- Det är alltid så när en friskola är ny, att man vill se att det fungerar innan man låter sina barn börja där. Jag är inte det minsta bekymrad.

Mer läsning

Annons