Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny omgång av Hem till byn-festivalen

/

Ännu fler besökare än under premiären förra året. Det hoppas arrangörerna till årets Hem till byn-festival i Rengsjö på.
– I år har vi blivit lovad att det inte ska bli något regn, säger Jon Törnros, arrangör.

Annons

Förra året var det premiär för Hem till byn-festivalen i Rengsjö. Nästa helg, fredagen den 17 och lördagen den 18 augusti, är det dags igen. Fem nya artister är inbokade och enligt Jon Törnros, en av fem arrangörer, är uppställningen rent musikaliskt ännu bredare än förra årets.

Artisterna som kommer är Peter Morén, Woodlands, Lena Swanberg, Dean Allen Foyd och Ulf Stureson. Ulf Stureson har även med gästartisterna Andreas Mattsson från Popsicle samt Sigge Hill.

Alla artister uppträder under lördagen. En nyhet för festivalen är förfesten som ska hållas på fredagen. Då spelar ett band som heter Pünk Flöyd.

– De spelar Pink Floyd-covers i valstappning, med dragspel och fiol. Vi skulle vanligtvis inte boka coverband men just det här tycker vi är trevligt, säger Jon Törnros.

I övrigt blir mycket likt festivalen förra året. Exempelvis är platsen, Västerby i Rengsjö, samma. En del förbättringar blir det dock, bland annat efter en synpunkt om att det blev lite mörkt i augustikvällen.

– Vi har massor av nya lampor så nu blir det ännu mysigare, säger Jon Törnros.

Arrangörerna siktar på att sälja slut på de 500 biljetter som släppts till årets festival.

– En folkstorm ute i Rengsjö, det är vad vi hoppas på, säger Jon Törnros.

Mer läsning

Annons