Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny musik från Måns Zelmerlöw och Fredrik Sonefors

/
  • Måns Zelmerlöw, Martin Bjelke och Fredrik Sonefors i studion i våras.

En karriär som musikproducent och låtskrivare är allt annat än säker och enkel. Men för Bollnäsbördige Fredrik Sonefors börjar år av slit och en stor passion till yrket ge fina resultat.

Annons

Sedan hitlåten Där jag hänger min hatt åt hiphop-duon Charlie KKV har det rullat på för Fredrik Sonefors. 2014 var dock ett trögt år och han började ifrågasätta sitt yrkesval. Men så kom 2015 och han har redan hunnit göra 25 låtar under det första halvåret, vilket är personligt rekord för Fredrik Sonefors.

En av dessa låtar heter Should've gone home och framförs av ingen mindre än Måns Zelmerlöw. Låten kommer, för första gången, spelas i radion den 14 augusti och blir därmed det andra singelsläppet från nya albumet Perfectly damaged.

Fredrik Sonefors har producerat låten tillsammans med Martin Bjelke och tillsammans med Micky Steel har de även skrivit texten.

– Måns föll för låten på en gång. Han tyckte att den passade honom och blev alldeles berörd av texten. Han gör den med sån känsla och inlevelse att man tror på honom. Det är hans ord fast än han inte har skrivit dem själv, säger Fredrik Sonefors.

Låten handlar om otrohet. Om att såra andra människor samtidigt som det inte går att få nog av jakten på bekräftelse. Den spelades in i Stockholm i våras.

– Måns kom till studion och bara levererade. Han var professionell och ödmjuk. Jag har alltid sett upp till honom. Han är duktig och bjuder på sig själv, så det var väldigt kul att få jobba med honom, säger Fredrik Sonefors.

Det är inte första gången han gör en låt till en Eurovisionsegrare. För två år sedan var det låten Rainmaker som han gjorde åt Emmelie de Forest och fler lär det säkert bli.

Mer läsning

Annons