Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny fiskeplats vid Vågens strand

/
  • Den nya fiskeplatsen vid Vågens strand är anpassad för äldre och rullstolsburna.
  • Bengt Wikström, 95-årig storfiskare, klipper bandet och inviger fiskeplatsen.
  • Ulla Enström gillar den nya fiskeplatsen.
  • Odd Fellow och medlemmar från fiskeklubben AFK Flugan bistår äldre från Gutenberg och Hamrelund vid
  • I väntan på napp.

Alla fiskeentusiaster – och de är många – på gruppboendet Gutenberg i Bollnäs kan nu glädjas åt en helt ny fiskeplats, som anlagts längs Vågens strand.

Annons

Tisdagar är lika med fiskedagar för många av de äldre på gruppboendet Gutenberg i Bollnäs. På senare tid har även äldre från Hamrelund anslutit. Det var Odd Fellow i Bollnäs som tog initiativet till fiskeförmiddagarna med de äldre för några år sedan och det har blivit en sommarföreteelse som har hållit i sig.

Odd Fellow-folket, som varje tisdag finns på plats tillsammans med medlemmar i fiskeklubben AFK Flugan för att bistå vid fisket, tyckte att de äldre förtjänade en bättre fiskeplats.

– Det var en grässlänt här tidigare och svårt för de äldre att nå ut med metspö. Så vi bad Bollnäs kommun att ställa i ordning en anpassad fiskeplats vid Vågen, och det tog bara ett par veckor så stod den klar, säger Olov Nilsson Sträng i Odd Fellow.

Slänten ner mot vattenbrynet utgjorde en särskild svårighet för rullstolsburna, men nu går det utmärkt att ta sig nästan ända fram till strandkanten med rullstol eller rollator.

– Här sitter man toppenbra, säger Bengt Wikström, 95-åringen som är Gutenbergs egen storfiskare – härom veckan drog han upp hela 40 fiskar.

– Och en annan gång fick jag 37, förkunnar Bengt.

Under yngre år åkte han på fiskeresor till Jämtland och Lappland. Där bestod fångsten av öring och röding, ibland riktigt rejäla bitar. I Vågen är fiskbeståndet inte lika matnyttigt.

– Nä, det är mest smått här, mört och braxen. Men en gång har jag fått en snorgärs. Ja, till och med en kräfta har jag fått och det är ju helt otroligt, småskrattar Bengt i väntan på att flötet ska dyka.

Mer läsning

Annons