Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny butikskedja på ingång till Bollnäs: Flyttar in i Dressmanns gamla lokaler

/
  • Det är klart med ny hyresgäst i de lokaler som Dressmann kommer att lämna under våren.

Nu är det klart med en ny hyresgäst i de lokaler på Västra Stationsgatan i Bollnäs som Dressmann kommer att lämna under våren.

Annons

Det blir Kjell & Company, en butikskedja som säljer tillbehör för hemelektronik.

– Det här är en butik som jag tror kommer att gå jättebra i Bollnäs, säger Peter Amundsson, fastighetsförvaltare för Linnbro Förvaltning AB som äger fastigheten.

Kjell & Company säljer tillbehör till datorer, mobiler, surfplattor, nätverk, foto, elektronik och ljud och bild. Bolaget har 88 butiker på 45 orter i Sverige, 7 butiker i Norge, huvudkontor i Malmö samt ett inköpskontor i Shanghai.

För närvarande är de butiker i kedjan som ligger närmast Bollnäs de som finns i Hudiksvall och Gävle.

Läs även: Här öppnar nya butiken i Hudik

– Kontraktet gäller från den första januari 2017, säger Peter Amundsson. Planen är att de ska öppna vid årsskiftet, men det kan också bli tidigare om allt faller på plats.

– Det är klart att vi hellre öppnar den första december än den första januari, säger Mikael Dahnelius, vd i Kjell & Company. Men vi får se.

Enligt honom är Kjell & Company ett komplement till butikskedjor som Elgiganten.

– Vi säljer varken datorer, mobiler eller tv-apparater utan satsar mer på de tillbehör som krävs för att få sådana saker att fungera, säger Mikael Dahnelius.

Deras butikskoncept är relativt små butikslokaler med en säljare bakom disk, lite grann som i gamla tiders järnhandlar med personlig service. Nu väljer man alltså att satsa även i Bollnäs och det handlar dessutom om nyanställning av personal. Initialt 6-7 personer, blandat hel- och deltid.

– Vi har ju under många år ökat vårt antal av butiker och började i Skåne och större städer, säger Mikael Dahnelius. Men vi har märkt att konceptet fungerat ohyggligt bra även på mindre orter så en etablering i Bollnäs känns som en fullt naturlig utveckling.

Under våren kommer i Dressmann att flytta ur lokalerna även om de blir kvar i Bollnäs. Ny adress blir på Långgatan, i gamla Prixhuset mitt emellan Lindex och Kappahls butiker.

Läs även: Dressmann flyttar

Kjell & Company kommer inte att utnyttja riktigt hela den yta som Dressmann har haft, längst in i nuvarande butik blir en yta på cirka 80 kvadrat över. Där planerar Linnbro att göra en ny ingång, mot Brogatan i stället för som nu mot Västra Stationsgatan.

– Det kan bli en lämplig lokal för en mindre butik eller som kontorslokal, säger Peter Amundsson.

Läs även: Två anrika butiker blir en

Läs även: Gott nytt år för handeln i Bollnäs kommun

Mer läsning

Annons