Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny affär på väg till JC-lokalerna

/
  • Byggnaden i kvarteret Broåker stod klar för 90 år sedan. I olika omgångar har också Stora Hotellet, Stadshotellet och Värdshuset Loftet inrymts här.

En ny hyresgäst är på gång i de tidigare JC-lokalerna i Bollnäs. Det uppger Jan-Eric Flink, styrelseordförande i Fastighets AB Broåker.
– Det är en känd kedja, säger han.

Annons

Men några detaljer avslöjas inte ännu.

– I det här skedet kan jag varken säga bu eller bä. Det är en verksamhet som inte finns i Bollnäs i dag, men som jag bedömer som intressant för ortens handel, säger Jan-Eric Flink.

– Mer öppen än så går det inte att vara så länge förhandlingar pågår – tyvärr.

Sedan Papi AB – som drivit JC-butikerna i Bollnäs, Hudiksvall och Söderhamn – försattes i konkurs i maj har fastighetsägaren Broåker försökt hitta nya spekulanter för lokalerna i Bollnäs.

Enligt Jan-Eric Flink finns också ett stort intresse.

– En del är ute efter mindre lokaler och har uttalat önskemål om en uppdelning. Men vi vill helst hyra ut hela ytan i stället för att fördela den på flera mindre.

Den tidigare JC-butiken är 326 kvadratmeter stor, men har även ett inrett källarplan på 236.

Det handlar om ett så kallat A-läge, där flera affärsrörelser har hyrt sedan byggnaden stod klar 1925.

– Det är ett av stans absolut bästa lägen och det framhåller vi även i prospektet, säger Jan-Eric Flink.

Han bedömer att ett kontrakt kan vara klart under andra halvan av augusti.

Lokalerna har två ingångar och kan nås både från Långgatan och Västra Stationsgatan. Den senare ligger i hörnet mot Brotorget – en gång kallad Byxhörnan.

Fastighetsbolaget Broåker förvaltar och sköter driften och underhållet åt Stiftelsen Hantverkshuset i Bollnäs. Under stiftelsen ligger även organisationen Företagarna i Bollnäs.

– Det har aldrig varit aktuellt att avyttra huset till någon annan fastighetsägare, säger Jan-Eric Flink.

– Genom alla år har hantverkarna och företagen i Bollnäs haft nära kopplingar till det här huset. En försäljning har inte diskuterats. De känslomässiga banden till huset är starka, åtminstone i min generation.

Mer läsning

Annons