Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Melinda möta Milano

/

22-åriga Bollnästjejen Melinda Malmberg fortsätter sin klättring mot stjärnorna. Efter flera internationella modelljobb under hösten i bland annat Hamburg och Istanbul tar hon inom kort vägen ner till de riktigt stora modehusen i Milano.

Annons

Istanbul och Hamburg i all ära men Milano har en helt annan klang och status i modesammanhang.

Melinda kryper upp i soffan i lägenheten hemma hos mamma Anneli och säger att hon hoppas mycket på Milano - att Milano ska leda vidare till fler och ännu större modelljobb. Två månader är redan inbokade. En agentur i Milano ska, precis som fallet var i istanbul och Hamburg, se till att jobben helst rasar in framåt vårkanten.

I vilken regi och när eller var - nej, om det har Melinda inte en aning just nu.

Fotografen ger anvisningar hur Melinda ska sitta och titta och kanske skratta och hon anpassar sig snabbt och vant. I dag har hon flera års vana vid att lyda alla fotografers minsta vinkar och känner sig hemtam framför kameran.

Modellsagan började för fyra år sedan i samband med en Top Model of the World-uttagning i Bollnäs. Melinda gick dit för att titta, inget annat. Hon berättar:

- En av arrangörerna kom fram till mig och sa att han ville ha mig med i nästa deltävling, i Falun.

Och så blev det. Melinda ställde upp. Hon vann deltävlingen i Falun och lite senare även stora Sverige-finalen i Stockholm. Modellkarriären hade fått en flygande start.

- Jag har fått smak på det här livet även om det kan vara väldigt jobbigt, säger Melinda. Ibland jobbar jag från tidig morgon till sen kväll och innan det är slut ska jag kanske också hinna med att göra en casting.

En casting, det är alltså då modellerna "visar upp sig" för att få jobb. Det är många kritiska ögon som granskar under en casting. Vem får jobb?

Melinda säger att hon egentligen är väldigt blyg men att hon har tuffat till sig.

- I dag har jag självförtroende. Det är viktigt. Jag är mitt eget varumärke och då duger det inte att gå omkring och vara blyg. Så jag gör som alla andra - försöker ta för mig och våga sticka ut.

Då det är dags för catwalk kommer anspänningen, pulsen slår snabbare och koncentrationen måste vara total - det finns ingen marginal för att göra fel.

- Hittills har allting gått bra - peppar, peppar - och det känns direkt om man har gjort en bra catwalk, säger Melinda. Många tycker att vi ser väldigt frånvarande, "nollade", ut då vi går. Vi väljer inte vilket ansiktsuttryck vi ska ha, vi är regisserade.

Melindas längd, 177 centimeter, är perfekt i modellsammanhang. Vikten är heller inget problem, den håller sig trots att Melinda bara häromdan vräkte i sig en 300-grams hamburgare.

Framöver vill Melinda ha jobb, jobb, jobb och kanske bo i en storstad någonstans i Europa.

- Men hem kommer jag alltid. Bollnäs, med familjen och kompisarna, kommer alltid att vara hemma för mig.

Mer läsning

Annons