Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nick laddar för lanparty

/
  • Nick Rönnberg är en av eldsjälarna i den ideella föreningen Lanorama. De anordnar ett stort lanparty i Höghammarhallen i Bollnäs den 2-4 november.

En minut före midnatt den 1 november öppnar Nick Rönnberg portarna till Höghammarhallen. Han är en av eldsjälarna i den ideella föreningen Lanorama som arrangerar ett lanparty för 200 deltagare. Nu – två veckor innan evenemanget – finns ett 20-tal platser kvar.

Annons

Under knappt tre dygn samlas spelintresserade från olika hörn av Sverige för att tävla i datorspel, ett så kallat lanparty. Alla har med sig en egen utrustning och arrangörerna räknar med att det blir trångt men gemytligt i Höghammarhallen den helgen.

- Det brukar se roligt ut i kön innan öppning. En rad av människor som alla har en egen dator och en skärm i handen och ett tolvpack läsk, säger Nick Rönnberg.

Nick Rönnberg är 22 år och när han var ungefär 12 år deltog han i sitt allra första lan. Nick minns hur han tyckte det var häftigt att se så många datorer på en och samma gång och hur roligt det var att vinna över några av papporna i datorspel.

På gymnasiet valde Nick att läsa inriktning mot teknik och data i Ljusdal. Efter studenten blev intresset än större och tillsammans med några kompisar väckte de liv i den slumrande föreningen Lanorama. Nu driver Nick och ungefär 15 andra eldsjälar föreningen och i våras arrangerade de sitt första Lan.

De jobbade hårt med att hitta sponsorer, ordna bra nätverk till datorerna och bord och stolar samt prispengar till turnéringarna. Lanpartyt blev lyckat och kompisarna började sedan planera ett nytt event. Nu är målet att det ska bli två lan per år i Bollnäs.

- Lan är socialt även om man inte kan tro det. Det är god stämning och vi brukar ha småtävlingar mellan turneringarna. Som exempel kast med litet nätagg, 100 meter lanburk, berättar Nick.

Mer läsning

Annons