Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Muckad drog omkull man på moped

I april beslutade rätten att den 23-åriga Arbråbon skulle sitta i fängelse i fem månader. Men sedan en tid tillbaka har mannen återfått friheten. På fredagen slet han omkull en man som körde moped och blev återigen misstänkt för brott.

Annons

På fredagseftermiddagen kallades en polispatrull till Statoil på Gärdet på grund av att den då kraftigt berusade 23-åringen varit där och kastat sten mot en bil på parkeringen.

Mannen gick från Statoil mot Torsbersgymnasiet och kastade då en sten mot en man i 50-årsåldern som körde moped. När mannen vände sin moped drog 23-åringen omkull mopeden och slet sönder mannens tröja. Mannen klarade sig utan skador, men mopeden blev i behov av reparation.

23-åringen greps, men släpptes på fri fot efter förhör. Han misstänks nu för framkallande av fara för annan och för skadegörelse.

23-åringen är en av de ledande personerna i Formidos, en undergrupp till den kriminella organisationen Bandidos. Under våren satt han häktad misstänkt för olaga hot för att ha visat upp ett baseballträ för en man. I april friades han av tingsrätten för olaga hot, men dömdes till en månads fängelse för inbrott på JC i januari och ringa narkotikabrott. Till det straffet lades fyra månader i fängelse som 23-åringen tidigare frigivits villkorligt från. Vanligtvis avtjänar de dömda två tredjedelar av sitt fängelsestraff innan de blir villkorligt frigivna och enligt den principen släpptes alltså nyligen 23-åringen på fri fot.

Mer läsning

Annons