Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motionslopp för cancerforskning

/

22-åriga Isabella Rens anordnar i vår ett motionslopp, Bollnäsloppet, där anmälningsavgifterna oavkortat går till Cancerfonden.
- Jag har saknat ett lopp för motionärer här i Bollnäs och att skänka pengarna till välgörande forskning känns som en självklarhet, säger Isabella Rens.

Annons

Isabella har själv aldrig tävlingsidrottat men motionerar mycket. Just nu läser hon läser sista terminen på hälsopedagogikprogrammet vid Högskolan i Gävle och har precis utbildat sig till personlig tränare. Idéerna till ett motionslopp har också sitt ursprung i hennes studier.

- Från början tänkte jag att det här skulle bli mitt examensjobb, men när det inte riktigt passade med kraven valde jag ändå att genomföra det, berättar hon. Ren BK anordnar ju ett lopp på höstkanten, men jag tycker att det saknas ett lopp även på våren.

Bollnäsloppet genomförs lördagen den 26 maj och både start och mål kommer att bli på Hoberget i Bollnäs. Loppet är för alla åldrar och man kan välja mellan två distanser, en på elva och en på fem kilometer.

- Jag hoppas att få uppemot ett femtiotal deltagare, säger Isabella. Och det intresse det här har väckt hittills tyder på att det inte ska vara någon omöjlighet.

Anmälningsavgiften på 150 kronor går alltså till Cancerfonden och på det diplom deltagarna får, finns ett tack för stödet som en bekräftelse på att man gett pengar till en god sak.

Mer läsning

Annons