Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordtipsaren fick fly till hemlig ort

Tre gånger har den man som berättade för polisen om mordet på Christian Larsson utsatts för brott.

Annons

Efter mordet på Christian Larsson i september var det flera personer som av de tre mördarna fick veta vad som hänt. Trots det var det först fyra dagar efter mordet som en person ringde polisen och berättade.

Trots att han gjorde det rätta har han flera gånger utsatts för brott. I april dömdes en 24-årig man för övergrepp i rättssak och andra brott, bland annat grov stöld och våld mot tjänsteman, till fängelse i nio månader. 24-åringen har hotat mordtipsaren och bland annat sagt "du är död i den undre världen".
I början av juni kom två män i 20-årsåldern hem till mordtipsaren. Han har i förhör berättat att de sa att de skulle sticka en kniv i honom och kallade honom för golare.

Mordtipsaren har fått hjälp av polisen med att byta till en annan bostad. Men det hjälpte inte. I fredags var det dags igen.
När mordtipsaren skulle köpa pizza stötte han ihop med en 41-årig Bollnäsbo. 41-åringen slog mordtipsaren med en krycka. Mordtipsaren fredade sig med en kniv och 41-åringen fick en skada sydd på sjukhus innan han fick följa med polisen till stationen där han anhölls.
41-åringen har släppts på fri fot av åklagaren, men misstankarna om brott kvarstår.

Efter den händelsen har mordtipsaren fått fly till en plats där enligt Sune Nordh, som var spaningsledare vid utredningen av mordet, de som är ute efter mordtipsaren inte kommer åt honom.

Mer läsning

Annons