Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mordåtalade inte allvarligt psykiskt störda

Nu är det klart att två av de mordåtalade får dömas till fängelse. Det visar den rättspsykiatriska undersökningen.

Annons

På måndagen fick Hudiksvalls tingsrätt de viktiga handlingarna från Rättsmedicinalverket. De rättspsykiatriska undersökningarna som gäller två av de mordåtalade är klara och visar att ingen av dem har en allvarlig psykiskt störning.

Det gäller den 19-årige bilföraren och den man som var 18 år vid tidpunkten för mordet på Christian Larsson i Bollnäs i september i fjol.

Utlåtandena visar att de inte har begått gärningarna under påverkan av en allvarlig psykisk störning. De har inte heller i dag någon allvarlig psykisk störning. Detta innebär att de får dömas till fängelse.

Tingsrätten har ännu inte fått in det rättspsykiatriska utlåtandet för den tredje mordåtalade, den 20-årige innehavaren av lägenheten där mordet skedde.

För en månad sedan slog rätten fast att alla tre kommer att dömas för mord. Bilföraren och "18-åringen" anses dessutom skyldiga till brott mot griftefriden. De återvände till den nedgrävda kroppen, grävde upp den och sänkte den i sjön Lill-Nien, efter tips från en medhjälpare.

Rätten måste nu först ta del av samtliga rättspsykiatriska utlåtanden innan domen mot trion kan meddelas.

Mer läsning

Annons