Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molly mötte Ylva – och Bollnäs – på Grillnatta

/
 • Ylva Håkanson från Bollnäs tillsammans med sin stora idol Molly Sandén.
 • Annie Larsson, Rosaline Hälleberg, Aline Agnvall, Ylva Håkanson, Bella Schlüter och Amanda Hansen. Det är gänget som tillsammans har sett Molly Sandén många, många gånger.
 • Molly Sandén tillsammans med sitt band.
 • Vid finalen av spelningen.
 • Publikhavet på Brotorget under Molly Sandéns spelning.
 • Showorkestern Phontrattarne, Uppsala studentorkester, bjöd på musik, dans och sång.
 • Karina Vidahl och hennes kollegor bjöd på kaffe för att fira ettårsjubileet av deras butik Gröna huset.
 • Tivoli.
 • Dukat för grillfest.
 • Vid stadshustorget målade David Larsson en tavla till förmån för Narkotikafritt Bollnäs.
 • Mattias Valeteg och Per Iljegård tyckte att det var varmt och skönt vid grillen.
 • Några vandrade hemåt när solen gick ner, men ännu fler stannade kvar.

Årets artist var Molly Sandén. Hon är en förebild för många och det märktes tydligt när Brotorget fylldes med människor på måndagskvällen.

Annons

Till tonerna av Beyoncés Run the world (girls) klev Molly Sandén och hennes band upp på scenen. Då kokade Brotorget och så fortsatte det under hela spelningen. Det kokade inte minst av, som Molly sa, girl power och kanske som allra mest när hon berättade en anekdot om en manager som sa åt henne att gå ner minst tio kg i vikt. Då började publiken spontant att bua.

Molly verkar vara en artist som betyder mycket för många. Inte minst för Ylva Håkanson från Bollnäs.

– När jag var liten var jag fascinerad av att hon är så duktig, men idag handlar det framför allt om att hon är en bra förebild. Hon står för bra saker och säger alltid att man ska våga vara sig själv, berättar Ylva.

Första gången hon såg Molly live på scenen var 2009 och sedan dess har Ylva hunnit se omkring 30 uppträdanden med sin stora idol. Men i sin fascination för Molly har Ylva funnit något som hon säger är kanske ännu viktigare med spelningarna idag – och det är att träffa vännerna framför scenen. Vännerna som hon har fått genom att åka runt på Mollys spelningar. De är sex tjejer, från Västerås, Stockholm och så Ylva från Bollnäs, som sågs första gången under en spelning för tre år sedan. Nu planerar de att sätta ihop en bok med foton från sommarens turné som de sedan ska ge till Molly i samband med turnéavslutningen på Gröna Lund i Stockholm.

När Molly och hennes band klev av scenen hade hela centrum fyllts på med folk. Köerna ringlade långa utanför butikerna och musik hördes från olika håll – även lite skrik ifrån Erikssons tivoli. Ingen Grillnatta utan rök. Varmt och skönt tyckte Mattias Valeteg och Per Iljegård att det var där de stod och grillade i väntan på att de kycklingsugna skulle anlända.

– Men det blir mindre och mindre med folk för varje år, säger Mattias Valeteg.

Något som han sedan fick lov att dementera när köerna till grillarna växte och växte och när den där värmen kanske inte längre bara var skön – om än glädjande.

Mer läsning

Annons