Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade fästmö efter förlovningen

Mannen var svartsjuk och hade alkoholproblem. Nu döms han för att ha misshandlat sin flickvän så hon fick frakturer i nacken.

Annons

En man i 40-årsåldern anhölls i mitten av maj för misshandel av sin fästmö. När han vaknade upp i en cell hos polisen trodde han att han hade blivit omhändertagen för sin berusning. Men mannen var misstänkt för misshandel och häktades. Vid rättegången som nyligen ägde rum i Hudiksvalls tingsrätt berättade hans fästmö att mannen hade slängt ned henne i golvet, greppat om hennes hals och slagit henne i ansiktet.

Misshandeln hade skett bara några timmar efter att paret hade förlovat sig.

Det var andra gången mannen var anhållen för våld mot sin flickvän. Även i november förra året greps han. Då sparkade mannen ned kvinnan från deras säng, så hon slog sig i ett element. Kvinnan fick då flera frakturer på nackkotor.

Vid rättegången framkom att mannen har grava alkoholproblem. Han kunde varken förneka eller erkänna brotten, då han inte minns dem på grund av berusning.

Mannen döms till fängelse i fyra månader för de två fallen av misshandel och ett olaga hot. Då höll han en kniv mot kvinnan och sa att han skulle döda henne. Han ska dessutom betala skadestånd på 27 800 kronor.

Mer läsning

Annons