Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöpartist hoppar av Bollnäspolitiken: "Jag måste följa hjärtat"

/

Jenny Massana (MP) lämnar kommunfullmäktige efter ett och ett halvt år i politiken.

Annons

– Det är ganska svårt att få sådana här frivilliga saker att funka när man har heltidsjobb och familj, om man vill göra ett bra jobb. Jag hinner inte riktigt med, säger Jenny Massana.

Läs också: Fler politiker har hoppat av

Du valdes in i kommunfullmäktige hösten 2014. Hur har dina ett och ett halvt år i Bollnäspolitiken varit?

– Det tar ganska lång tid att lära sig hur saker fungerar i politiken, eftersom vi bara har sammanträde en halv dag i månaden. Jag känner mig fortfarande som en nybörjare och hann aldrig bli riktigt varm i kläderna.

Känner du att du har kunnat påverka någonting?

– Vi har väldigt högt tak inom den miljöpartistiska gruppen. Sedan är man förstås begränsad eftersom man måste samarbeta med andra partier, men jag känner att folk lyssnar på mig.

Vad har varit bäst med tiden som kommunpolitiker?

– Jag har fått bättre förståelse för hur processerna fungerar. Att saker tar tid och att folk verkligen gör sitt bästa. Det är otroligt kompetenta människor som vill kommunens bästa. Det kanske man inte tror när man sitter hemma och följer politiken via medierna.

Och sämst?

– De långdragna processerna, att det inte är något tempo, även om jag har förståelse för att det är så.

Läs också: Nya namn för MP

Att bli invald i kommunfullmäktige är ju ett förtroende från väljarna. Känner du att du sviker det förtroendet genom att hoppa av?

– Absolut. Det har inte varit något lätt beslut det här. Jag har haft personlig kontakt med de som jag vet har röstat på mig så på det sättet känns det ledsamt. Men mitt parti har förståelse och jag måste följa hjärtat.

Kommer du att fortsätta vara medlem i Miljöpartiet?

– Det får vi se.

Har Miljöpartiets agerande på riksnivå påverkat ditt beslut?

– Jag kanske inte står bakom allt som har skett där, men jag känner till lite om bakgrunder och de kompromisser som gjorts så nej, det har inte påverkat mitt beslut.

Jenny Massanas ansökan om att lämna kommunfullmäktige kommer att behandlas på fullmäktiges nästa sammanträde, den 29 februari.

Hon blir den fjärde ledamoten som hoppar av Bollnäs kommunfullmäktige sedan valet 2014. Tidigare under mandatperioden har Lena Roos (M) , Nils Furuskog (SD) och Tobbe Lundell (S) lämnat sina uppdrag.

Mer läsning

Annons