Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljontvisten ännu inte slut

Den långdragna miljontvisten mellan Bollnäs kommun och finansbolaget Siemens fortsätter. Siemens, som nyligen förlorade i Svea hovrätt, hoppas nu på en ny prövning i Högsta domstolen, HD.

Annons

Den komplicerade tvisten handlar om hyresavtal för – och äganderätten till – kontorsmaskiner, som kommunen hyrde 2005. Ett år senare slutade kommunen betala, när det visade sig att Siemens inte hade äganderätten till maskinerna.

2007 stämde Siemens kommunen på 6,5 miljoner kronor – och kommunen ställde motkrav på 1,8 miljoner.

Sedan dess har kommunen fått rätt i både Stockholms tingsrätt och Svea hovrätt, men Siemens har inte gett upp. På torsdagen gick överklagningstiden för den senaste domen ut – och samma dag lämnade bolaget in en överklagan.

Om det blir någon prövning i HD återstår att se. Där krävs prövningstillstånd, som ges om det "är av vikt för ledningen av rättstillämpningen" eller om det finns "synnerliga skäl".

Bollnäs kommun har reserverat cirka 13 miljoner kronor inför en eventuell förlust i tvisten. Om HD säger nej till prövningstillstånd, står hovrättens dom fast – och då kan kommunen använda de miljonerna till annat.

Mer läsning

Annons