Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måns Z på utsåld trädgårdsscen

/

Vanligtvis gör han konserter med 25 000 personer eller fler i publiken. Freluga trädgårdscen tar bara in en bråkdel av det, så det är inte särskilt förvånande att Måns Zelmerlöws spelning var utsåld redan innan han vann Eurovision i våras.

Annons

Men exakt hur många personer det är i publiken under söndagens konsert kan inte ens arrangörerna svara på. En av dem, Petra Abrahamsson uppskattar publiksiffran till någonstans mellan 1 000 och 1 300 personer, plus barn.

Först av alla att kliva in genom grindarna var Jeanette Ekelund, som köat utanför i tre timmar för att få bästa möjliga plats. Starkt jobbat, med tanke på söndagseftermiddagens spöregn.

– Måns är bäst på alla sätt. Han har skitbra musik och är en jättebra entertainer, säger hon.

När Lundasonen väl kliver upp på scenen inleder han med en akustisk version av Heroes, den låt som gjort honom till stjärna i hela Europa.

– Det pratas mycket om det här stället i branschen. Freluga där måste man spela någon gång, säger Måns Zelmerlöw.

Han berättar att folk kallade honom dum i huvudet när han lämnade programledarjobbet på Allsång på Skansen för att bli artist igen. Nu har han bevisat för alla att det gick utmärkt.

Men nog sitter allsångstakterna i fortfarande. Han ber publiken att föreslå en låt att sjunga tillsammans.

– Cara Mia, ropar någon.

– Den kommer nog ändå ska du se. Jag har tre hits och den är en av dem, replikerar Zelmerlöw med ett leende.

I stället blir det Lasse Berghagens klassiker En kväll i juni, som keyboardisten Robin Svensson dessutom simultanöversätter till engelska, för dem i publiken som inte förstår svenska.

Resten av spelningen går i samma tecken. Egna låtar blandas med covers på bland annat Kent och Oskar Linnros. Men finast är nog ändå hyllningen till Robban Broberg, med en version på den nyligen avlidne artistens stora hit Båtlåt.

Mer läsning

Annons