Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många har läst mordutredningen

Rättegången om mordet på Christian Larsson har rönt ett relativt stort intresse i Sverige, både av medier och av privatpersoner.

Annons

De lokala medierna i Lycksele, där Christian Larsson bodde i flera år, har följt fallet. Men det har även uppmärksammats flera gånger i tv-programmet Efterlyst och i kvällstidningen Aftonbladet.

När åtal mot de fyra unga männen väcktes den 18 mars och den omkring 2 000 sidor tjocka förundersökningen blev offentlig var det många privatpersoner som ville ta del av bland annat förhör och teknisk bevisning.

Polismyndigheten sålde förundersökningen, utom de delar som var belagda med sekretess, på cd-skivor till medier. Allmänheten fick läsa förundersökningen på polisstationen eller köpa den i form av papperskopior.

Trots det kan skivor med förundersökningen ha sålts till privatpersoner. Av de 18 fakturor de skickat om köp av förundersökningen har 13 garanterat gått till medier.

Även Hudiksvalls tingsrätt har sålt förundersökningen på cd-skivor. De har sålt omkring åtta exemplar till medier och hälften så många till privatpersoner – vilket av tingsrätten beskrivs som ett större intresse än vad som är normalt.

Två veckor efter att åtal väckts hade också förundersökningen laddats upp på internet och länkar till den spridits via forumet Flashback. Där har mordet diskuterats från att de unga männen som mördade Christian Larsson anhölls. Diskussionen där pågår ännu och är uppe i över 2 500 inlägg.

Mer läsning

Annons