Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man åtalas för dödshot mot politiker

Nu åtalas en man för att ha hotat fritidspolitikern Tobbe Lundell (S) till livet.

Annons

De båda Segerstaborna möttes på Kilafors herrgård under festen efter förhandsvisningen av filmen The girl with the dragon tattoo den 17 december. Dagen därpå polisanmälde Tobbe Lundell den andre mannen för att ha hotat honom.

Tobbe Lundell är socialdemokratisk kommunpolitiker i Bollnäs. Han är ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen och ska som många andra politiker ta ställning till den framtida skolstrukturen. Under festen ska Segerstabon ha tagit upp skolfrågan, blivit hotfull och krävt att Lundell inte skulle rösta för en nedläggning av Segersta skola.

Nu åtalas mannen för olaga hot. Enligt åtalet hotade han politikern med stryk och uttalade dödshot för att försöka påverka honom i den politiska frågan.

I polisförhör har Segerstabon sagt att han var kraftigt berusad under kvällen och inte minns vad som hände. Han har uppgett för polisen att han inte är involverad i skolfrågan.

Händelsen kommer att tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt framöver, och då väntas en person som var på festen vittna om vad hon sett och hört.

Mer läsning

Annons