Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen för våldtäkt

/
  • Efter polisen kontaktats om våldtäkten spärrades krogen av och vaktades av poliser i en civil bil i väntan på att tekniker skulle säkra spår av brottet i lokalerna.

En man misstänkts ha förgripit sig på en kvinna inne på en krog i Bollnäs. Polisen spärrade av krogen för att säkra spår. Mannen är anhållen för våldtäkt.

Annons

Polisen kontaktades efter klockan ett under natten mot torsdagen om att en våldtäkt ägt rum på City Krogen. Jouråklagaren beslutade genast att krogen skulle spärras av för att spår skulle säkras.

Peter Hellsing är åklagare i fallet:

- Åtminstone en person har förgripit sig på kvinnan, säger han.

Kvinnan som ska ha våldtagits var berusad. Hon fick följa med polisen och sova i en cell. Hennes kläder togs i beslag och polisen hoppas kunna säkra spår från gärningsmannen på dem.

En man i 30-årsåldern är misstänkt för att ha utfört våldtäkten. Han anhölls under torsdagen efter förhör. Men vad mannen sa i förhöret vill åklagaren inte berätta.

- Jag vill inte gå in på det eftersom det finns andra förhörsuppgifter att jämföra med.

Polisen ska hålla förhör med vittnen. Och åklagaren vill att de som har gjort iakttagelser i samband med brottet ska höra av sig till polisen.

- Det kan vara någon som inte vi vet om som sett något.

Har den misstänkte begått några liknande brott tidigare?

- Så vitt jag vet är han inte känd av polisen alls sedan tidigare.

Mer läsning

Annons