Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lust & Lära vill till Söderhamn

/

Friskolan Lust & Lära i Bollnäs planerar även för en ny 7–9-skola i Söderhamn. Om allt går i lås är starten tänkt att ske läsåret 2014–2015.

- Vi kommer att göra en marknadsundersökning för att kartlägga intresset för en centralt belägen friskola, säger styrelseordföranden Peter Nyman.

Annons

Tre år efter starten av Lust & Läras friskola vid Bollnäs gamla sjukhus riktar alltså det privata friskolebolaget blickarna mot den östra grannkommunen.

I dag är Lust & Lära den största 7–9-skolan i Bollnäs med 335 elever. Från nästa läsår beräknar skolledningen att det blir 342 elever som kommer att gå där.

Men nu lockar alltså ytterligare expansion.

- Så här långt är vi nöjda med det vi har, men vi har tillfrågats både av privatpersoner och av företag i Söderhamn om vi är intresserade av att starta även där, säger Peter Nyman.

- Vi tycker att vår skola drivs med en god verksamhetsidé och tror att en etablering är möjlig. Men om underlaget finns vet vi först när marknadsundersökningen är genomförd och alla förberedelser i övrigt gjorts.

Enkäten riktas till föräldrar som i dag har barn i årskurserna 3–6 i Söderhamns kommun. Den ska skickas ut om ett par veckor och Lust & Lära vill ha in svaren redan i slutet av maj.

Söderhamns kommunledning är informerad om planerna. Friskolans ledning har den senaste månaden varit i kontakt med både kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S) och barn- och utbildningsnämndens ordförande Bo Wikström (S).

- Kommunen har tagit emot oss väl. Det har varit mycket positiva samtal, säger Peter Nyman.

För att starta i Söderhamn behövs det, enligt Peter Nyman, minst 150 elever.

Mer läsning

Annons