Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lions välgörande arbete

/
  • Rolf Forslin från Bollnäs-Rengsjö församling och körledaren Lena Rieback planerar luciafirandet tillsammans med Lions representanter i Bollnäs, Torbjörn Thyren, Birgitta Lundberg, Lasse Heed och Jan Eskilsson.

Röda Fjädern-gala och Lucia – nu stundar två stora evenemang där Bollnäs Lions hoppas få in mycket pengar som de kan skänka till bland annat Barndiabetesfonden.

Annons

På lördag arrangerar Bollnäs Lions och Bollnäs-Rengsjö församling en stödkonsert i Bollnäs kyrka i samband med en Röda Fjädern-insamling.

- Det blir artister som Åsa Jinder, Jonas Otter, Hugo Westling som uppträder med kören Jesus Joplins. Det är fri entré men vi tar upp kollekt. Alla Röda Fjädern-pengar går denna gång oavkortat till Barndiabetesfonden, säger Lasse Heed från Bollnäs Lions.

Men snart väntar det största evenemanget som ger mest pengar på året för Bollnäs Lions – lucia.

De senaste åren har Lions anlitat några elever från estetiska programmet med inriktning sång, som får lussa för allmänheten. Den 2 december, på julskyltningen, presenteras vem som utsetts att vara Bollnäs Lucia 2012. Det är lotten som avgör vem som får bära ljuskronan.

- Jag tycker att det är fint att Bollnäs inte har luciaomröstning. Lucia handlar om att gå ut och sprida ljus i mörkret genom att sjunga och glädja andra. För eleverna är det viktigt att känna att de inte behöver väljas, utan alla duger lika bra, säger Lena Rieback, sånglärare vid estetiska programmet.

När Luciakröningen sker i Bollnäs kyrka söndagen den 9 december är alla 90 elever från estetiska programmet med och sjunger tillsammans med lucia med tärnor.

Mer läsning

Annons