Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda vill att fler ska våga

/

Linda Landin, 36, lämnade heltidsjobb och ekonomisk trygghet för att satsa på eget företagande.
Arbråtjejen utbildade sig till trädgårdsdesigner – och i dag driver hon egen firma i branschen.

Annons

Efter många år på Fortum kände Linda Landin att det var dags för förändring. Hon började titta på utbildningar och fastnade för en som fanns på högskolan i Gävle – Trädgårdsmästarprogrammet med inriktning på hälsa och design.

Utbildningen varade i två år. När hon var klar bestämde hon sig för att starta eget. I dag driver hon Trädgård & Design.

– Jag undrade mycket över om det skulle funka, men när jag var färdig med utbildningen bestämde jag mig och i mars blev allt klart med företaget.

Linda, som fortfarande är anställd som deltidsarbetare på Fortum, har alltid varit intresserad av trädgårdsarbete. Nu satsar hon helhjärtat för att kunna livnära sig på sin firma.

– Jag vänder mig främst till privatpersoner, men även företag. Det är viktigt för alla att ha en grön miljö där man kan återhämta sig och komma ifrån datorerna.

Framför allt tror Linda att rådgivning inom trädgård är något viktigt att erbjuda i Hälsingland.

– I Stockholm känns det mer som att folk köper hela paket. Här omkring finns ett intresse att med lite hjälp göra saker själv.

36-åriga Linda Landin beskriver sig själv som "lite feg" när det kommer till nya utmaningar. När hon antogs till utbildningen i Gävle bestämde hon sig – det lite försiktiga till trots – för att testa något nytt.

Nu vill hon uppmana fler att våga ta chansen när vardagen övergår i trist slentrian.

– Man hör hur en del människor säger att "gud vad jag vill", men de gör ingenting åt det. Vissa gnäller över jobbet och gräver ner sig – våga släppa taget och prova något nytt. Det har gett mig väldigt mycket.

Mer läsning

Annons