Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Limpan" laddar för Melodifestivalen

/
  • Tomas

Tomas "Limpan" Lindberg, 38 år, en av tre i folkmusikbandet Draupner. Han kommer spela bouzouki och köra bakom Joacim Cans i Melodifestivalen.

Annons

- Jag och Jocke träffades på Grammisgalan 2007 och började surra om att göra någonting tillsammans i framtiden. Nu gör vi det, fast Melodifestivalen är helt Jockes projekt. Det är också han som gjort låten.

Vad gjorde du på Grammisgalan – var du rent av nominerad?

- Ja, i kategorin folkmusik/visa, tillsammans med de fyra hälsingetjejerna Kerstin Ståbi, Emma Härdelin, Katarina Hallberg och Johanna Bölja Hertzberg i bandet Kärleksbrev och ryska satelliter.

Och hur gick det?

- Det blev ingen Grammis, men kul var det.

Efter Melodifestivalen släpper Joacim Cans en soloplatta där även du finns med på ett hörn, ett ganska stort sådant, förresten.

- Ja, jag är med på, tror jag, nio låtar.

Vad kan du berätta om Annelie, festivallåten?

- Det man skulle kunna säga utan att avslöja för mycket är väl att det nu handlar om någonting helt annat än det Jocke gör med Hammerfall.

Joacim Cans är sångare i hårdrocksbandet Hammerfall – för den som inte visste det. Men han har visat även andra musikaliska sidor. Häromåret, till exempel, då han ledde sin kör till seger i Körslaget.

När får vi se dig i tv?

- Vi är med i den andra deltävlingen, som avgörs i Göteborg den 9 februari.

Tillräckligt stark låt för att ni ska gå vidare?

- Låten är bra, men hur långt det räcker är svårt att spekulera i. Och vi möter ett starkt startfält med bland andra Louise Hoffsten, Sean Banan och Hanna Hedlunds Swedish Housewives.

Draupner bildades redan 1994 och ni håller på än, med samma killar som vid starten.

- Jajamensan, vi kör på, Henning, Görgen och jag.

Henning heter Andersson i efternamn och kommer från Järvsö, Görgen Antonsson är från Vallsta. Och du Tomas – var kommer egentligen du ifrån?

- Eftersom jag bor både i Orbaden och i Heby brukar jag kalla mig halvhälsing och halvupplänning.

Hur ser tillvaron annars ut – när du inte laddar för Melodifestivalen?

- Jag jobbar som fritidspedagog på en skola i Sala, spelar med olika konstellationer, men mest med Drauper, och driver Dimma Swede tillsammans med Henning. Vi är faktiskt det största folkmusikbolaget i Sverige. Ungefär så har jag det.

- Och så har vi i Draupner en ny platta på gång. Släpps snart.

Mer läsning

Annons